Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MANIT Szakdolgozó Szekció vezetői

A hír kategóriája: Általános

A cikk kelte: 2023.04.12.

MANIT

Ismerje meg a MANIT Szakdolgozói Szekció ügyvezetésének tapasztalt tagjait: Bengő Szilvia (Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika), Péter Tünde (Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Neurológiai és Stroke Osztály, Kistarcsa), Tuliné Győri Zsuzsanna (Uzsoki utcai Kórház Neurológiai Osztály, Budapest).

 


Bengő Szilvia

Bengő SzilviaBengő Szilvia vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Neurológiai Klinikájának intézetvezető főnővére. Korábban beosztott ápolóként, ambulanciavezető, osztályvezető főnővérként, valamint SM nővérként láttam el feladataimat, amely időszakra jó szívvel gondolok vissza. Részese lehettem egy kivételesen összetartó betegcsoport gondozásának, állapotkövetésének, számos helyzetben egy közös tanulási folyamatnak. Vezetői kinevezésemet követően, nem tudtam tovább folytatni az SM gondozást, de ezektől a betegektől sose szakadtam el, sokukkal a mai napig jó kapcsolatot ápolok.

A szakma iránti elhivatottságom, ápolói szívem, és a sokéves ápolásszakmai tapasztalatom inspirál arra, hogy folyamatosan keressem a jó gyakorlatokat, megoldásokat a betegek ellátásának javítása, és az ápolás hatékonyabbá tétele érdekében. Fontos számomra új ismeretek szerzése, a hivatásom más, szélesebb aspektusainak megismerése. Ennek hatására a diplomás ápolói végzettségen felül, okleveles egészségügyi menedzseri képesítést szereztem, melyet vezetőként a napi feladataim során oda illően, több területen tudok alkalmazni.

Elkötelezett vagyok a krónikus betegek, hozzátartozók edukálását illetően, hiszen az intézeti ellátást követően, számos nehézséggel csak az otthonukban szembesülnek. Célom saját környezetükben, életterükben olyasfajta támogatás biztosítása, mely megváltozott élethelyzetükre megoldást jelenthet. Munkám során törekszem a betegellátáshoz szükséges új, innovatív tárgyi feltételek biztosítására, a kollégáim munkájának megkönnyítésére, a betegek kényelmének biztosítására. Személyi feltételek tekintetében, a megfelelő létszámú-képzettségi szintű szakdolgozó biztosítására, a szívüket-lelküket munkájukba beleadó kollégáim megtartására, akik empátiájukkal, szakmai alázatukkal reményt és biztatást adnak a betegeknek, rengeteg befektetett munkát igényel.

Péter Tünde

1992-óta dolgozom a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Neurológiai és Stroke osztályán szakápolóként. Sclerosis Multiplexes betegekkel 2006 óta foglalkozom, eleinte ad hoc időpontokban, feladataim leginkább az injekciós készítmények beadásának betanítására vonatkoztak.

2014-ben érkezett osztályunkra Dr. Bíró Zita főorvosnő, azóta heti két nap rendelési időben, külön erre a célra kialakitott helyiségben zajlik a rendelés. Részt veszek a rendelésen, előkészítem a betegeket a különböző terápiák beállítására. 2015-ben a nemzetközileg elismert MS Nurse Pro programot sikeresen elvégeztem online, a továbbképzés akkor még csak angol nyelven volt elérhető.

Tuliné Győri Zsuzsanna

1991 óta dolgozom az Uzsoki utcai Kórház Neurológiai osztályán. Az SM betegséggel először az osztályon működő liquor immunológiai laboratórium asszisztenseként találkoztam, ahol feladatom a diagnózis felállításához akkor még elengedhetetlenül szükséges liquor és szérum minták vizsgálata volt. Szerettem a munkám, de amikor csak alkalom adódott, szívesen mentem ki a betegek közé is, segítettem a mintavételnél, bátorítottam a betegeket.

A labor megszűnésekor szívesen vállaltam az SM nővéri és gyógyszervizsgálati koordinációs feladatokat. Az injekciós terápiák megjelenésekor feladatom elsősorban az öninjekciózás helyes technikájának megtanítása volt. Hamar kiderült azonban, hogy a technikai tudnivalók átadásán kívül többre van szükség ahhoz, hogy a beteg ne csak elkezdje, hanem az esetleg felmerülő problémák ellenére folytassa is a terápiát. Sorban jelennek meg az újabb és újabb készítmények, melyek egyre speciálisabb feladatokkal látnak el minket SM nővéreket országszerte.

Az a hivatásunk, hogy segítsük azoknak a betegeknek a kezelését és gondozását, akiknek ezzel a krónikus, neuroimmunológiai betegséggel kell leélni az életüket. Továbbképzéseken való részvétellel, az ismeretek bővítésével képesek vagyunk önállóan az SM betegséggel kapcsolatos tanácsadásra. Összekötő kapocs vagyunk az orvos, a beteg, a család és a gondozó team tagjai között.  

MANIT hírek

Absztaktleadás: július 21-ig meghosszabbítottuk a lehetőséget

2024.07.05.
...

A MANIT is ott volt az SM betegekért rendezett nemzetközi SUP regattán

2024.06.17.
...

Neuroimmunológia a Magyar Neurológiai Társaság kongresszusán

2024.06.22.
...

Kitüntetést kapott orvostársaságunk a betegszervezeti partnerségért

2024.05.26.
...

Neuroimmunológia hírek

Mennyiben más az SM 18 év alatt és 45-50 év fölött?

2024.07.01.
...

Rekord részvétel az EAN finnországi kongresszusán

2024.07.01.
...

Podcast az NMOSD betegek mortalitásáról

2024.06.22.
...

Sclerosis multiplex: nem szabad a rosszabbodásra várni!

2024.05.29.
...

Szakmai lapszemle

Debreceni elismerést vehetett át dr. Csépány Tünde

2024.06.30.
...

Várja a tanulmányokat az Ideggyógyászati Szemle

2024.07.01.
...

Az egyedi méltányossági eljárások jövője - interjú Bidló Judittal

2024.06.18.
...

Hogyan értékelhetők az immunológiai hasonlóságok?

2024.05.15.
...