Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

SM és gyermekvállalás: országos felmérés

A hír kategóriája: Neuroimmunológiai hírek

A cikk kelte: 2022.10.30.

MANIT

Online felmérést indított a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) a hazai SM betegek körében a gyermekvállalásról, a tapasztalatokról, félelmekről, az egyéni döntések hátteréről.

A családtervezéssel, gyermekvállalással összefüggő kérdőívet dr. Bíró Zita és dr. Rajda Cecília, a MANIT vezetőségi tagjainak szakmai konzultációjával állították össze. A cél, hogy első kézből kapjanak képet az SM betegek tapasztalatairól, dilemmáiról, múltbeli döntéseinek hátteréről, illetve arról, milyen módon lehet hatékonyabban segíteni a jövőben a témával kapcsolatos tájékozódást.

Nemcsak azok válaszait várják, akik gyermekvállalást terveznek, hanem azoknak a döntéseiről is szeretnének képet kapni, akik nem terveznek gyermekvállalást, illetve a közeli vagy távoli múltban már született gyermekük, esetleg úgy döntöttek vagy úgy alakult az életük, hogy nem született gyermekük.

A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim. A válaszokat összesítve dolgozzák fel, a felmérés megállapításait pedig publikálják, hogy ezek a tapasztalatok, vélekedések, problémafelvetések hozzájárulhassanak az SM betegek életének jobb megismeréséhez, ezáltal az SM ellátásnak, az SM gondozásnak a valós igényekhez igazodó fejlődéséhez.

A kérdőív ITT érhető el