Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Neuroimmunológia hírek

Nyomdában az új Multiplex Magazin

Az országos Multiplex Magazin legfrissebb lapszáma kiemelten foglalkozik az SM kórlefolyásának jellemzőivel, a tüneti kezelésekkel, a vizelettartási zavarokkal, beszámolót közöl az országos betegtalálkozókról, az SM betegeket érintő aktuális programokról, riportjában példát és reményt adó betegsorsot is bemutat.

2023-ban Milánóban lesz az ECTRIMS kongresszus

A 2022-es amszterdami helyszín után 2023-ban Olaszország lesz a házigazdája az éves ECTRIMS kongresszusnak.

Neurológia kötelező szinten tartó tanfolyam 2023. januárban

2023. januárban Budapesten, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikája ad otthont a következő neurológiai kötelező szinten tartó tanfolyamnak.

Vissza- és előretekintés a 75 éves Ideggyógyászati Szemle ünnepén

A jubileum alkalmából a lap szerkesztősége és kiadója szakmai szimpóziummal egybekötött ülést tartott a Magyar Tudományos Akadémia disztermében. Az eddigi eredményekről és a jövőbeni tervekről is szóltak.

Integrált Neurológiai Klinika jött létre Debrecenben

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában november elsejével létrejött az integrált Sebészeti Klinika és az integrált Neurológiai Klinika, valamint megkezdte működését a Betegirányító Központ. Az integrált Neurológiai Klinika irányításával prof. dr. Oláh Lászlót bízta meg prof. dr. Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.

SM és gyermekvállalás: országos felmérés

Online felmérést indított a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) a hazai SM betegek körében a gyermekvállalásról, a tapasztalatokról, félelmekről, az egyéni döntések hátteréről.

Jubileumi ülés és szimpózium: a 75 éves Ideggyógyászati Szemle ünnepe

A Clinical Neuroscience / Ideggyógyászati Szemle szakfolyóirat idén ünnepli megalapításának évfordulóját, ez alkalomból a szerkesztőség és a kiadó jubileumi ülést szervez.

Budapesten lesz az Európai Neurológiai Akadémia (EAN) 2023-as kongresszusa

"Neurology beyond the Big Data" - ezzel a jelmondattal szervezi 2023-as budapesti kongresszusát az European Academy of Neurology (EAN).

Országos SM Nap: csökkenthető az SM kockázata?

Mivel az agyat és a gerincvelőt megtámadó, ezzel számos idegrendszeri tünetet kiváltani képes sclerosis multiplexet leggyakrabban a húszas-harmincas éveikben járó fiataloknál diagnosztizálják, a kutatók a gyermek-, a tinédzser és a fiatal felnőttkorban keresik a betegség lehetséges kiváltó okait – hangzott el a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége által szervezet Országos SM Napon Tatán.

2022.02.10. - Frissítettük COVID-19 elleni vakcináció ajánlásunkat neuroimmunológiai betegségekben

A frissített javaslat a MANIT elnökségének és dr. Kulcsár Andrea oltás szakértőnek a jóváhagyásával készült 2022 februárjában.