Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Neuroimmunológia hírek

A betegközösségek gyógyító ereje

A hír kategóriája: Neuroimmunológiai hírek

A cikk kelte: 2022.12.04.

MANIT

Sokat adhat egy krónikus betegségben, ha sorstársakra is lehet támaszkodni, fontos, hogy az orvosok és a civil betegszervezetek partnerek legyenek és egymást segítve dolgozzanak a betegekért - fogalmazott dr. Rajda Cecília, a MANIT alelnöke az I. Szegedi Civil Konferencián.

A hagyományteremtőnek szánt rendezvényt Szeged város és a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád-Csanád Megyei Egyesülete szervezte. A több mint 150 regisztrált résztvevővel zajló programon 46 Csongrád-Csanád megyei civil szervezet vett részt. Az egyik szekció elsősorban a mozgássérülteknek, a fogyatékkal élőknek nyújtott fontos információkat, a másik szekcióban civil szervezetek vezetőinek adtak át praktikus ismereteket.

Kiemelt témaként került napirendre a sclerosis multiplexes betegek helyzete. Dr. Bencsik Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának docense "SM-mel élő emberek életmódja, új tendenciák az orvostudományban" címmel tartott előadást, dr. Rajda Cecília MANIT alelnök a "Közösség ereje a gyógyításban" címmel értekezett. Abonyi Zsolt, az Inspira ügyfélkapcsolati igazgatója beszámolt arról az SM betegek körében végzett kutatásról, amely során a betegút állomásait és elakadásait térképezték fel.