Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Neuroimmunológia hírek

Integrált Neurológiai Klinika jött létre Debrecenben

A hír kategóriája: Neuroimmunológiai hírek

A cikk kelte: 2022.11.07.

MANIT

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában november elsejével létrejött az integrált Sebészeti Klinika és az integrált Neurológiai Klinika, valamint megkezdte működését a Betegirányító Központ. Az integrált Neurológiai Klinika irányításával prof. dr. Oláh Lászlót bízta meg prof. dr. Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.

Fotó: Oláh László professzor átveszi a megbízólevelét - Fotó: Unideb.hu- A 2021 januárjában kezdődött integrációs folyamat jelentős állomásához érkeztünk. November elsejétől az országos és nemzetközi szinten is komoly potenciállal rendelkező Sebészeti Klinika, illetve a hazai és nemzetközi szinten ugyancsak kiemelt jelentőségű Neurológiai Klinika is két telephelyen, a Nagyerdei és a Kenézy Gyula Campuson folytatja működését, de egységes vezetés alatt, egységes klinikai elvek szerint. Emellett kiemelten fontos a Betegirányító Központ létrejötte, amelyre a megyehatárokon jelentősen átívelő feladatot teljesítő, progresszivitás legmagasabb szintje szerinti ellátást biztosító Klinikai Központban már nagy szükség volt – hangsúlyozta köszöntőjében Szabó Zoltán professzor.

- Szeretnénk azt, ha a Kenézy Campuson dolgozó kollégák is részt vennének a stroke-ellátásban, ami most csak a Nagyerdei Campuson történik. Emellett lehetőséget teremtünk az ott dolgozóknak arra is, hogy nagyobb részt vállaljanak az orvosképzésben és a kutatásban. Jövőbeli célunk emellett a szakrendelések racionalizálása - sorolta Oláh László, az integrált Neurológiai Klinika igazgatója.

A professzor munkáját szakmai koordinátorként Piros Pálma klinikai főorvos segíti a Neurológiai Klinika Kenézy Gyula Campusán.

A teljes beszámoló a Debreceni Egyetem honlapján olvasható. (Fotó: Unideb.hu)